ВЕЛИКОДНІЙ КОШИК

09.04.2015 18:17

Котрий рік поспіль шефа мене відправляє на редакційне завдання віртуально зібрати великоднього кошика. Слово начальника – ... самі розумієте. Знову середа, вже традиційно, і моя дорога пролягає на міський ринок, аби дізнатися що по чому.

Реально-віртуальні закупки розпочала з кошика. Біля спортивної школи їх продають гальман (гальман – слово-діалект, що вживають у Слободі, тобто багато. Прим.авт.). Кошики різноманітні за формою, розміром і ціни на будь-яку кишеню – від 100 до 250 гривень. Далі я знайшла серветки і рушнички, аби вміст кошика можна було накрити. Знову ж таки на будь-який смак і на спроможність покупця, ціни варіюються від 20 до 65 гривень. Свічка церковна – 12-20 гривень.

Завершивши з атрибутикою, пішла «наповнювати» кошика традиційними продуктами. До прилавків підходила з острахом, бо у нас, на відміну від Європи, до якої так щиро хочемо, ціни напередодні свят не падають, а навпаки – зростають. Майже у геометричній прогресії. Ой!

Отож, за домашню ковбасу доведеться викласти 120 гривень за кілограм, за копчене філе свинини – 150, копчена підчеревина коштує 85 грн./кг, масло – 45, сало свіже –35, бринза – 90. За шматок домашнього сиру треба віддати 15 гривень, стільки ж і за десяток яєць, але яйця «фабричні». Півлітрова банка готового хрону коштує 20 гривень, а свіжі огірки-помідори 35-55 грн/кг, пучок зелені від двох гривень. Сирна паска – 15-30 гривень, а солодка – від 10-ти.

Підбивати підсумок навмисно не буду. Не всі ж кілограмами скуповують продукти.

Галина Головльова

—————

Назад